Verslag 127 De laatste dagen van onze wereldreis (in Bangkok)

Print dit verslag

 

Komodo-varaan

Na een lange vlucht landen we op 12 augustus vanuit Australie weer op het bekende vliegveld van Bangkok. Met de bus naar Koa San Road naar ons tweede huis Sawadee. In het hotel worden we weer herkend, terwijl we tussentijds ruim 3 maanden op reis zijn geweest naar Nieuw Zeeland en Australie. Gelukkig is er nog een kamer beschikbaar. ´s Avonds wandelen we weer door de bekende chaos in Koa San Road en eten we weer in ons vertrouwde restaurant.

De volgende dag gaan we op zoek naar een kantoor van Singapore/airlines. Per telefoon lukt het maar niet om twee stoelen in hetzelfde vliegtuig te bemachtigen. Misschien helpt het als we in leven lijve voor hun bureau staan. Na een hele wereldreis met boot, sneltram en taxi vinden we eindelijk het kantoor van Singapore airlines. We vertellen ns verhaal. Leo moet snel naar Nederland anders loopt hij zijn nieuwe baan mis. Ze knikken begrijpelijk en beloven hun best te gaan te doen. We hebben in ieder geval ée´n plaatsje op de vlucht van 19 augustus via Singapore naar Schiphol.

De komende dagen bellen we meerdere malen per dag naar het kantoor en eindelijk komt het verlossende antwoord. We kunnen samen terug vliegen op 19 augustus.

De laatste dagen in Bangkok is het nog even genieten. We brengen nog een bezoek aan China Town en aan de bioscoop in het WTC. Natuurlijk kopen we nog enkele souveniers (en illegale software). We laten ook nog maatkleding maken. Rosalie een mantelpakje en een mooie lange winterjas. Leo laat ook een lange winterjas maken, een pak en enkele overhemden. Op de laatste dag kunnen we onze oude versleten broeken, t/shirt etc. weggooien. In onze oude vuile rugzakken, proppen we onze maatkleding, nemen afscheid van het hotelperosneel en gaan voorlopig voor de laatste keer met de bus naar de luchthaven. Het is erg vreemd om na 11 maanden weer op weg te zijn naar Nederland.

Na een lange vlucht landen we in de vroege ochtend op Schiphol. Onze ouders hebben niet door dat we al door de douane zijn en zijn dan ook erg verrast als Leo ze op hun ouders tikt met de woorden `zullen we naar huis gaan`. Een emotioneel moment. Na exact 11 maanden weer thuis.

Hotel Sorga Cottage in Kuta Beach
Rotterdam

Onze ouders hebben gedurende onze reis dagelijks via E/mail en de site onze belevenissen gevolgd. Ondanks dat raken we niet uitgepraat over onze avonturen en willen natuurlijk ook bij gepraat worden over de ontwikkelingen in Nederland. Als we bij ons huis aankomen is het even onwerkelijk. Wat een grote huiskamer, keuken, badkamer etc. De afgelopen maanden hebben we ´s avonds maar op enkele vierkante meter geleefd. We duiken snel ons waterbed in (wat een weelde na al die harde bedden) en dromen nogmaals over de reis.

De volgende dag is het normale leven weer begonnen. Boodschappen doen, eten koken, wassen, schoonmaken, tv kijken etc. Als we ook weer aan het werk zijn komen we al weer snel in het normale ritme Het lijkt al snel of we helemaal niet zijn weggeweest. Snel maar weer een vakantie boeken zodat we weer kunnen aftellen.

Dit was het laatste verslag van de wereldreis