Voorgeschiedenis:

Enige jaren geleden ontvingen wij een E-mail uit Bogota (Colombia) van een Nederlander met een voor ons niet alledaags verzoek. Hij was/is op zoek naar stamboomgegevens van de familie Verhulst (omgeving Oosterhout (Noord-Brabant)) aangezien zijn moeder deze achternaam heeft. Via internet heeft hij enkele Verhulsten kunnen achterhalen op zoek naar nieuwe informatie. Op zijn E-mail kwam ook een reactie uit Waalwijk van een 'Verhulst'. Ondertussen is gebleken dat wij inderdaad familie van elkaar zijn.

Ondanks dat wij ons nooit bezig hebben gehouden met de verzamelen van stamboom gegevens was onze interesse gewekt. Navraag bij mijn vader leerde dat de familie in het bezit was van een zeer summiere stamboom. Deze gegevens hebben we gemaild naar Colombia. Hierdoor is er een leuke correspondentie ontstaan met enkele afstammelingen van een Verhulst. Ondertussen zijn we intensief bezig met het verzamelen en rangschikken van alle gegevens.

Wij hebben in de afgelopen jaren regelmatig een bezoek gebracht aan het Centraal Bureau Genealogie te 's-Gravenhage en aan het Rijksarchief te 's-Hertogenbosch. Ook de Digitale Stamboom (Genlias) is een belangrijke bron geweest voor het verzamelen van gegevens. Uren, dagen., weken, maanden hebben we met veel plezier gegevens verzameld, gepuzzeld, de gegevens in de computer getypt, gecorrespondeerd etc, etc.

Nu vragen we ons weleens af waar we aan zijn begonnen. Helaas hebben in de afgelopen maanden weinig tijd kunnen besteden aan het verzamelen en rangschikken van nieuwe gegevens. We waren bezig om de reeds verzamelde gegevens in het programma Personal Ancestral File over te typen. Met dit zeer handige programma kan met enkele drukken op de knop, alle ingevoerde gegevens gepubliceerd worden op internet. Maar helaas voor de Genealogen hebben wij besloten een jaar op reis te gaan (zie www.traveljunkies.nl). De voorbereidingen vergen zoveel tijd dat we even zijn gestopt met verder onderzoek. Gelukkig gaan de overige medespeuders gewoon door en worden er nog steeds nieuwe Verhulste opgespoord en nieuwe linken gelegd.

Onderstaand vindt u een beperkt overzicht van de reeds ingevoerde gegevens. Helaas is de tekst tweetalig weergegeven. De standaard tekst uit PAF wordt in het Engels weergegeven en onze tekst in het Nederlands. Veel plezier !!!!!

 

Stamvader: Sijmon Verhulst


Verhulst