Reisverslagen Costa Rica / Panama (maart-april 2005)

 

Via Miami vliegen we naar San Jose in Costa Rica. In San Jose begint de georganiseerde rondreis door Costa Rica en Panama. Na de eerste nacht in San Jose reizen we door de Golf van Nicoya. Hier zien we onze eerste tropische inheemse dieren (zoals spinnen, apen, schorpioenen, leguanen en vele soorten vogels) in en rond de La Ensenada-lodge.
Verslag 1
Op de derde dag van de reis verlaten we de La Ensenada Lodge en reizen de onverharde weg af. Aangekomen op de hoofdweg van Costa Rica rijden we verder in noordelijke richting naar de provincie Guanacaste. De eerste stop is bij het opvangcentrum Las Pumas voor inheemse diersoorten. In Liberia zijn alle winkels gesloten maar zien we wel een paasprocessie. Op weg naar Ricon de la Vieja stoppen we bij een Canopy en laten enkele groepsleden zich middels stalen kabels over de canyons afglijden.
Verslag 2
Na het mooie natuurpark Ricon de la Vieja, met zijn vulkanische activiteit bezocht te hebben, reizen we door in de richting van La Fortuna. Onderweg bezoeken we bij Arenal de Hanging Bridges (Puentes Colgantes de Arenal). Na een nachtje slapen in La Fortuna maken we schitterende boottocht door de wetlands van Cano Negro. Een waterrijkgebied met vele vogelsoorten, kaaimannen en andere reptielen. We steken (even) illegaal met de boot de grens met Nicaragua over.
Verslag 3
Bij het ontbijt in La Fortuna spotten we voor het eerst de giftige kikkertjes waar Costa Rica zo bekend om is. We reizen door naar Quepos en het Nationale park Manuel Antonio. Hier beleeft Leo wilde avonturen tijdens een rafttocht.
Verslag 4
Na een zeiltocht waar we op de valreep dolfijnen spotten, reizen we terug naar San Jose. 's Avonds kunnen we nog even winkelen en eten in de stad.
Verslag 5
Vandaag op weg naar het schitterende Tortuguero national park. Het park ligt aan de Caribische zee en heeft een prachtig flora en fauna. We spotten hier vele diersoorten. Aan de rand van het zwembad komen we oog in oog te liggen met een groene slang.
Verslag 6
Met de boot door de schitterende natuur via Limon naar Cahuita. In de tuin van het resort zitten vele soorten kikkers die gewillig poseren. We schieten hier dan ook vele foto's. 's Avonds eten we heerlijk in een Rasta cafe: Chao's Paradise.
Verslag 7
We reizen als enige van de groep door naar Bocas del Toro (Panama). In de stromende regen steken we de grens over via een gammele brug. Na een wilde taxirit varen we door hoge golven naar de tropische eilandjes. De laatste dagen kunnen we lekker relaxen. Leo gaat nog een dagje duiken op een koraalrif en op een wrak.
Verslag 8