Reisverslagen Filipijnen (2008-2009 2x)

Cebu - Moalboal: resort Magic Island

Op maandag 10 maart 2008 zijn we teruggekomen van een heerlijke (duik)vakantie op de Filippijnen. We verbleven in het prachtige, rustig gelegen en gastvrije Magic Island Resort op het eiland Cebu op de Filipijnen.

Verslag
 

Cebu: Magic Island (tweede keer) en Malapascua Dive Resort

Op Koninginnedag 2009 zijn we teruggekomen van onze duikvakantie op de Filipijnen. We verbleven twee weken op Magic Island bij Moalboal op het eiland Cebu. Rosalie heeft haar eerste twee PADI-duikbrevetten behaald en ik behaalde mijn Rescue- brevet.

Hierna reisden we door naar Malapascua Island. De onderwaterwereld is ook hier prachtig met zowel veel macroleven als grote vissen en andere diersoorten. We zagen diverse soorten haaien (oa. de Tresher sharks), grote vissen, sephia's, zeepaardjes, zeeslangen en prachtige koralen.

Verslag nog niet beschikbaar

Fotoserie Malapascua

Negros - Amontillado Resort

In oktober 2009 vlogen we via Manilla naar Dumaguete op het eiland Negros. We verbleven in een ruime bungalow in het Amontillado Beach & Dive Resor. Het resort werd in december 2005 geopend onder Nederlands/Duits management (Peter en Silke). Het bungalows liggen rond het grote zwembad in een grote groen tuin en direct aan het strand. Het resort ligt rustig gelegen en direct aan het 100 meter brede privé strand met een fantastisch uitzicht over de wereldberoemde duikplekken van Apo eiland en Siquijor.

Verslag