Reisverslagen Japan (mei 2017)

Japan (Djoser rondreis 22- dagen)

 

Via Hongkong naar Tokyo (met Cathway en Dragon-air). De eerste avond in de miljoenenstad Tokyo. Vanuit het hotel met de metro naar het drukste kruispunt ter wereld. We sluiten de dag natuurlijk af met Sushi/Sashimi.

Verslag 01 nog niet beschikbaar
Japan - Tokyo

De eerste volledige dag in Tokyo. We beginnen de dag op de vismarkt Tsukji, bezoeken een tempelcomplex in het centrum, slenteren langs de vele winkels, wandelen door het Uenopark en eten weer heerlijke Sushi/Sashimi.

Verslag 02

Vanuit Tokyo een dagje met de trein naar Kamakura. In de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. We bezoeken diverse eeuwenoude tempels, een groot Boedha-beeld, het 13e eeuwse Tsurugaoka-heligdom. Wandelen door een prachtig bamboebos en schieten weer veel foto's.

Nog een heerlijke dag slenteren door Tokyo.

Verslag 03

 

Per bus laten we Tokyo achter ons en vertrekken we in de richting naar Matsumoto. We hebben een stop bij de grootste Wasabi-boerderij van Japan. Eten er wasabiijs. In Matsumoto is het "zwarte kasteel" 's avonds prachtig verlicht. Hier zien we de eerste kersenbomen die nog in volle bloei staan.

Verslag 04

Met de bus door de alpen naar het mooie plaatsje Takayama. Onderweg zien we nog een glimp van Mount Fuij. Op de hogere delen in de Alpen ligt nog sneeuw.

In Takayama zijn enkele eeuwen oude straatje bewaard gebleven, in de heuvels vele tempels en Shrines. Ook hier nog veel kersenbomen die nog in volle bloei staan.

We hebben het geluk dat er een door Unesco georganiseerd festival is, de rijkelijk versierde festivalwagens staan opgesteld in het oude centrum, mensen dragen tradionele kleding en er wordt muziek gemaakt, zijn draken dansen en een puppetvoorstelling.

Verslag 05
Kyoto is een grote stad met vele tempels en shrines. Het contrast tussen deze tempels en de moderne maatschappij is groot. Verslag 06
  Uitstapje naar Nara en het Shintoistische heiligdom Kasuga Taisha met zijn 3000 lantaars. Op de terugweg nog langs het Fushimi Inari tempel met zijn honderden rode torii die een pad door het bos de berg op vormen. Een indrukwekkende plaats waar vele Japanse kimono´s lopen. Verslag 07
  Nog een dagje Kyoto Verslag 08
 

Naar Koyasan met o.a. de snelle bullet trein. Koyasan is een pelgrimplaats in de bergen. Wij overnachten in een klooster, slapen op de grond met een kersenpittenkussen, krijgen een traditioneel diner en ontbijt en wonen ´s morgens een dienst bij.

Ook hier weer hele mooie tempels en de mooiste begraafplaats waar we ooit geweest zijn. De oude graven zijn berg op gebouwd, met een kilometer lang pad, door een bosrijke omgeving. Aan het eind een grote, mooie tempel. In het donker gaan we nogmaals deze begraafplaats op en bezoeken nogmaals de tempel (die nu gesloten is, maar wel prachtig verlicht)

Verslag 09
  Naar Osaka, waar we een heel groot aquarium bezoeken. In dit basis houden ze zelfs twee walvishaaien, manta´s, grote roggen, pijlstaartroggen, schildpadden en hele grote spinkrabben. Verslag 10
    Verslag 11
  Hiroshima maakt een diepte indruk op ons, na een bezoek aan het peacepark en het museum ter nagedachtenis aan de eerste atoombom, die in 1945 aan meer dan 150.000 mensen het leven kostte. Verslag 12
  Nagasaki was de tweede stad die enkele dagen na Hiroshima door de Amerikanen is gebombardeerd door een atoombom. Ook hier bezoeken we het museum en het peacepark. Verslag 13
  Fukuoka is de laatste stad tijdens deze reis die we bezoeken. Deze stad heeft eeuwenoude banden met Nederland, waar dan ook nog steeds de sporen van zijn te vinden.

Verslag 14

Verslag 15

Verslag 16