Meemu Atol - Malediven Print dit verslag


Op zaterdag 24 februari kwamen terug van een waanzinnige mooie relax-duikvakantie op de Maldiven.
Het verslag laat nog even op zich wachten maar de foto's zijn al gepubliceerd (25-02-2007).


Klik hier voor de foto's van de Malediven !
Conceptversie reisverslag

Algemene informatie (diverse bronnen)

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten zuiden en ten zuidwesten van India een kleine 8000 km van Nederland en België verwijderd, en strekken zich uit over een afstand van ongeveer 750 km. Het Indiase subcontinent en de Malediven liggen ten hoogste 360 km uit elkaar. De afstand met Sri Lanka bedraagt 770 km.

Wie de naam Malediven hoort, ziet gelijk de witte stranden en het azuurblauwe water voor zich. De charme van de eilanden , eenvoud, de traditionele levensstijl, rust en natuurlijk geweldig duiken zijn de ingrediënten voor een perfecte vakantie. Keus is er op de Malediven genoeg. Malediven, een woord dat oorspronkelijk uit het Sanskriet komt, betekent "rijk van 1000 eilanden". Deze 1190 eilandjes zijn verdeeld over 19 atollen en slechts 200 eilanden zijn bewoond. De eilanden liggen verspreid over een gebied van bijna 800 km. De eilanden zijn omgeven door witte zandstranden en begroeit met een weelderige, tropische vegetatie. de meeste eilanden zijn onbewoond, maar op sommige eilanden staan resorts. er is eigenlijk maar één eiland dat compleet volgebouwd is en dat is Malé de hoofdstad. vermeldenswaardig is verder dat het hoogste punt 2 meter bedraagt, afgezien van de palmbomen dan.

De Malediven bestaan uit atollen, die weer gevormd worden door allemaal kleine eilandjes. de atollen zijn eigenlijk onderdeel van een onderzeese bergrug, waar zich koraal rond gevormd heeft, de eilandjes. het witte zand is eigenlijk niets anders als dood koraal. De eilandjes worden door golfslag beschermd door de kroonriffen aan de randen van de atollen. Het zal je dan ook niets verbazen dat de Malediven het land is dat de meeste koraalriffen ter wereld bezit. terecht een duikparadijs! De bevolking stamt af van de Sri Lankanen, Afrikanen, Zuidoost-Aziaten en Arabieren. De Malediven zijn een streng moslimland: zo is bijvoorbeeld alcohol verboden, al geldt dat niet voor de toeristenresorts.

Malediven (officieel: Divehi Jumhuriya, of Eng.: Republic of Maldives)
eilandengroep en republiek in de Indische Oceaan, ca. 650 km ten zuidwesten van Sri Lanka,
Hoofdstad: Male
Munteenheid: Rufiya (Rf)
Rf 100 = € 8,-
€ 100,- = Rf 1226,-
Inwoners: ± 339.000
Oppervlakte: 298 km²
Etnische groepen: Singhalesen, Dravidian en Arabisch
Overheid: Republiek, president Maumoon Abdul Gayoom, Britse Gemenebest
Klimaat: Tropisch, met het hele jaar door hoge temperaturen.
Vaccinaties: Gele koorts, Hepatitis A, Tetanus
Taal: Divehi en Engels
Tijd: 3 uur later (zomertijd)
Religie : Islamitisch

Hakuraa Club - Meemu Atol
Het Meemu Atol en is vanaf Male binnen 40 minuten per watervliegtuig te bereiken. Door de ligging (uiterlijk zuidelijk) is Meemu Atol nog vrij onbekend bij de grote touroperators. Het eiland is dus ongerept en nog niet overspoeld door toeristen. Meemu Atol is omgeven door mooie koraalriffen waar u allerlei tropische vissen kan tegenkomen variërend van roggen en manta’s tot verschillende soorten haaien. U duikt hierdoor nog op maagdelijke riffen.

Het resort:
Hakuraa Club bestaat uit 70 traditioneel gebouwde luxe waterbungalows. Vanuit deze waterbungalows stapt u vanaf uw veranda zo het azuurblauwe water in. Naast waterbungalows zijn er ook enkele beachbungalows aanwezig. Alle bungalows beschikken over een eigen veranda met ligstoelen, airconditioning, minibar, televisie, telefoon, haardroger, koffie en thee faciliteiten. De ruime badkamer met bad en douche (warm en koud water) beschikt over modern comfort. Het verblijf in het Hakuraa Club is op basis van all inclusive, dit wil zeggen dat ontbijt, lunch en diner zijn ingegrepen samen met allerlei snacks, koffie en thee. Tijdens de maaltijden is wijn en bier inbegrepen. Buiten deze maaltijden moet er betaald worden voor de drankjes. Ook kunt u gratis van de snorkelfaciliteiten en surffaciliteiten gebruik maken.

Duikschool Dive & Sail
Duiken doet u bij de duikschool Dive & Sail die zich naast het Hakuraa Club Resort bevindt. Naast duiken kan u hier ook snorkelen, surfen, zeilen, volleyballen en nog veel meer. Ook zijn er ter plaatse excursies te regelen naar omliggende eilandjes.

 

De waterbungalows


Sri Krishnan
Sri Krishnan

De (duik)foto's van de Malediven !
Duikpagina algemeen
Vakantiereiswijzer Hakura Club