Print dit verslag
Rondreis Peru verlenging op Bonaire - verslag 10

Bij aankomst (vroeg in de nacht vanuit Peru) blijkt het geboekte vervoer niet op ons te staan wachten. Met onze mobiel bellen we (via Nederland) naar het hotel. De nachtportier adviseert ons een taxi te nemen. Helaas staan er geen taxi's op de luchthaven en duurt het meer dan een uur voordat we in ons hotel reserveren. Het is dan ook al vroeg in de morgen voordat we ons bed in kunnen .

De volgende ochtend starten we met het ontbijtbuffet. Na enkele weken Peru is het wennen aan de veel te hoge (Nederlandse/ Amerikaanse toeristische) prijzen. Wij vinden het ontbijt veel te duur.

Na het ontbijt gaat Leo informeren bij de duikschool Dive Dive Bonaire. Hij boekt enkele duiken en koopt alvast het verplichte label ter ondersteuning van het natuurbehoud. Dit label heb je nodig om te mogen snorkelen/duiken op Bonaire. Hij mag nog niet met de boot mee naar het reservaat Liitle Bonaire maar morgen terugkomen voor de verplichte check-up duik.

Op het kleine strandje van het hotel vinden we een rustig plekje. Dromend op het ligbed laten we nog even in gedachten de afgelopen weken in Peru passeren. Wat is Peru toch een fantastisch, kleurrijk en prachtig land. De rest van de dag brengen we op het strand door. Tussen de middag eten we in het restaurant van het hotel. 's Avonds, na een koele douche, lopen we binnen enkele minuten naar het centrum van Kralendijk. De meeste winkels zijn al gesloten en het centrum maakt een verlaten indruk. Op een tropisch terrasje eten we heerlijk diner.

De volgende ochtend is het tijd om te duiken. Om het afgesproken tijdstip sta ik (Leo) klaar voor de instructie. Helaas duurt het even (relax man!) voordat iemand van de duikschool instructie komt geven. Als hij de basisprincipes van het duiken wil uitleggen onderbreek ik hem. Ik ben namelijk een Advanced gecertificeerde duiker en wil zo snel mogelijk het water in voor de verplichte check-up duik. Als de instructeur vertelt dat hij niet mee gaat duiken en dat ik zelf een duikmaat moet hebben, breekt mijn klomp. Wat is het nut van deze verplichte check-up duik als niemand controleert of ik kan duiken? Welke criteria worden hier gehanteerd? Als je levend boven water komt, kan je dan duiken? Ik heb er flink de pest in. Ik heb namelijk geen duikmaat en heb een hele duikdag verloren. Gelukkig komen er na een half uurtje enkele Braziliaanse duikers langs en kan ik als nog mee. Gelukkig !

De volgende dag maak ik twee duiken op Little Bonaire. Behalve vele soorten koraal zien we ook vele vissen en een schilpad. Bij terugkomst bij de duikschool raak ik aan de praat met een Amerikaanse student en spreek ik af om vanavond een nachtduik te gaan maken.

Als we 's avonds (in het donker) klaar staan om te duiken komen een paar luidruchtige Amerikaanse duikers boven water. Ze zeggen een grote hamerhaai gezien te hebben. Vol verwachting dalen we af! Zwemmend met het beperkte licht uit onze duiklampen is het heel erg schrikken als er vlak voor je duikbril een hele grote glimmende vis/haai voorbij zwemt. Mijn ademhaling gaat opeens erg snel. Wat was dat? De hamerhaai? Als ik mijn admenhaling weer enigzins onder controle hebt, komt de grote vis weer aangezwommen. Gelukkig geen aggresieve hamerhaai maar een grote indrukwekkende Barracuda. Gedurende de duik blijft de Barracuda rond ons zwemmen en is het telkens schrikken als hij tegen je zwemvliezen aan zwemt. Na bijna een uur duiken zit de spannende duik erop! Het duiken op Bonaire is prachtig. De volgende dag maak ik nog twee duiken bij Little Bonaire.

De rest van de dagen relaxen we op het strand en op de pier van het hotel. 's Avonds wandelen we naar Kralendijk om te eten. Voor de rest zien we niets van het eiland. Dit keer geen uitstapjes naar het flamingo reservaat of naar andere duik/snorkelplekken. Na de intensieve rondreis door Peru, genieten we van het strand, de zon en het water. Lekker uitgerust vliegen we na enkele dagen terug naar Nederland. Weer een mooi ervaring rijker!

Fotoserie 20 Bonaire

Index pagina alle foto's Peru
Terug naar de homepagina
Dit is het laatste verslag