Reisverslagen Australië - Juni/juli/augustus 2002
Vier dagen zijn eigenlijk nog te kort om alles in Sydney te zien. We brengen een bezoek aan de Harbour Bridge, Sydney Opera House, Circular Quay, Sydney Aquarium en varen met de veerpont naar Manly. We huren een camper voor onze verdere reis door Australië en we hebben het gevoel dat dit land wel eens een toppertje kan worden!
Verslag 110
De camper is nog niet beschikbaar. We brengen dus eerst met een normale auto een bezoek aan de Blue Mountains National Park. Met de Katoomba Scenic Railway, het steilste treintje ter wereld dalen we af naar Scenic World.
Verslag 111
In Kiama nemen we een kijkje bij een zogenoemde blowhole, in Morwell National Park denken we onze eerste koala in levende lijve te zien en op Phillip Island nemen we een kijkje bij Seal Rocks en de snelweg van de pinguïns, Penguin Parade.
Verslag 112
Tot nu toe hebben we namelijk voornamelijk dode kangaroos gezien langs de kant van de weg. De man van de camping wijst ons de weg naar de plaatselijk golfbaan. Nu het al schemerig aan het worden is, adviseert de man om er direct heen te rijden. Als we aankomen bij de golfbaan valt onze mond open van verbasing. We hadden een enkele kangaroo verwacht. Wat we zien is werkelijk onbeschrijfelijk.
Verslag 113
Vandaag rijden we heel dag over de veel geprezen Great Ocean Road. Langs deze kust staan de 12 Apostelen. Nou ja 12, ooit stonden er 12 rotsformaties in de oceaan, maar door de invloeden van de zee, wind en regen verdwijnen ze langzaam. We maken enkele stops en lopen naar langs de grillige kust in de richting van de oceaan
Verslag 114
  Walvissen en Pinquins bij Warranambool en Victor Harbour
Verslag 115
Onze eerste kennismaking met de echte Outback. We rijden, wandelen en overnachten in Flinders Rangers Park en zien ook hier weer vele dieren (zoals een grote gevaarlijke slang)
Verslag 116
 

De Outback in. Vanuit het zuiden van Australie via Cooper Pedy in de richting van Ayers Rock.

Verslag 117
Vandaag, donderdag 11 juli, is eindelijk het grote moment aangebroken. We gaan Ayers Rock aanschouwen en aanraken. Ayers Rock is een heilige plaats voor de aboriginals, zij noemen hem Uluru. We zijn vanochtend vroeg opgestaan. Het was vannacht erg koud. Zelfs Leo had koude voeten en Rosalie heeft liggen bibberen in haar slaapzak.
Verslag 118
Aan het begin van de middag komen we aan bij de ingang van Kings Canyon. Op een verlaten parkeerplaatsje nuttigen we de lunch in de vrije natuur. Na de lunch rijden we verder en parkeren de auto bij de ingang van de Canyon. We wandelen de smalle canyon is. Aan beide rijzen de hoge rotswanden stijl omhoog. De wanden zijn circa 100 meter hoog.
Verslag 119

In Alice Springs bezoeken we het Desert Park.

Het desert park ligt ten westen van Alice Springs aan de Larapinta Drive en is de ideale kennismaking met alle bijzonders en unieks dat de outback te bieden heeft. Het is een interessant en vindingrijk park waar verschillende habitats zijn nagebootst waarin vele soorten Australische dieren worden gehouden.

Verslag 120
Vanuit Alice Springs is het een lange reis naar het noor-oosten van Australie. We stoppen natuurlijk bij de Devil Marbles. Dit is wederom een heilige Arboriginols plaats bestaande uit gigantische rotsformaties die op zeer interessante wijze in het landschap staan. De natuur heeft eeuwenlang gewerkt om de rotsen in de huidige vorm te krijgen. De grote ronde keien lijken wel door mensenhanden op elkaar gestapeld. Volgens de arboriginals legende wonen hier mensen die je in je macht kunnen nemen.
Verslag 121

Bij de kust rijden we verder noordwaarts in de richting Port Douglas. De kustweg is een schitterende route en is aangemerkt als een World Herritage Site.

Op maandag 22 juli verlaten we Port Douglas en rijden als eerste naar Mossman George. We wandelen langs een riviertje stroomopwaarts het tropische regenwoud in. Wat is het hier warm en klam. De natuur is werkelijk prachtig! We zien de typische begroeide bomen, enkele bushkippen en andere vogeltjes.

We vervolgen onze tocht naar Daintree. We schrijven ons in voor een rivier cruise. Op deze rivier schijnt het te wemelen van de krokodillen.

Verslag 122

Cairns is een erg leuke toeristische dorpje aan de noord-oostkust van Australie. Vanuit Cairns worden vele snorkel en duiktrips naar het Great Barrierre Reef georganiseerd.

Leo wil graag duiken en Rosalie gaat snorkelen. Na alle opties te hebben bekeken besluiten we morgen met de Supercat te gaan.

Na een reis naar Arlie-Beach is het weer tijd voor ontspanning. Aangezien we maar geen genoeg kunnen krijgen van het mooie Great Barriere Reef gaan we weer mee met een snorkel- en duiktrips. Onderweg zien we walvissen en dolfijnen

Verslag 123

Verslag 124

 

In Hervey Bay gaan we weer aan boord van een ship op zoek naar walvissen.

Verslag 125

We bezoeken Fraser Island. Leo bekijkt het eiland en de zee vanuit de lucht vanuit een sportvliegtuigje.

We reizen door het het Benidorm van Australie (The Gold Coast) en bezoeken hier de Australia Zoo. Deze dierentuin is van Steve Irwin. De bekende Crocile hunter van Discovery channel.

Ook bezoeken we Seaworld. De laatste dagen van de wereldreis zijn inmiddels aangebroken. Leo heeft via de E-mail gesolliciteerd naar een nieuwe funktie en is aangenomen (mits hij op1 september kan beginnen).

Vanuit Sydney vliegen we terug naar Bangkok waar het nog lastig is om op tijd terug te vliegen naar Nederland!

Verslag 126