Rondreis China - september/oktober 1999
Tempel - Beijing - China
Beijng by Night - China

In 1999 maakten we voor het eerst kennis met China. Met een georganiseerde reis van Special Traffic vlogen we zowel figuurlijk als letterlijk door China en bezochten er vele hoogtepunten.

De reis start in Beijing alwaar we de vele historische bezienswaardigheden bezoeken zoals de Verboden stad, het Plein van de Hemelse vrede, Temple of Heaven, Lama-tempel en de Confusiustempel. Buiten Beijng bezoeken we het Zomerpaleis, de Keizerlijke Minggraven en wandelen we een stukje over de de Chinese muur. In de dierentuin zien we voor het eerst de Reuzen Panda's in levende lijve. 's Avonds eten we Peking-eend op traditionele wijze bereid en bezoeken we een Chinese opera.

In de omgeving van Tunxi bezoeken we het echte platteland en eeuwen oude dorpjes. Hongcun is erg indrukwekkend. Het is een klein dorpje met huisjes uit de Ming- en Qing-dynastie en keienstraten.
De Yellow-mountains worden vaak afgebeeld op Chinese afbeeldingen. De hellingen van de bergen zijn bedekt met pijnboombossen en de toppen van de bergen gaan gehuld in wolken en mist. De takken van de bomen groeien naar de zon.

In Xian bezoeken we een bijzondere site. De opgravingen van de vele tienduizenden Terracotta soldaat figuren die ter bescherming van een keizerlijk graf zijn meebegraven. De grote Drumtoren in het centrum en de moslimwijk maakt ook indruk.

Shanghai is met 14 miljoen inwoners één van de grootste steden van China. Het is de zusterstad van Rotterdam en vormt een zelfstandige gemeente, net als Tianjin en Peking. Shanghai ligt aan de Huangpu-rivier, de waterweg naar de monding van de 28 kilometer verder gelegen Yangzi en oceaan. Aan de overkant van de rivier zien we de hoge wolkenkrabbers en de grote neon reclameborden in het nieuwe stadsgedeelte Pudong. In dit stadgedeelte staat het hoogste gebouw van China en het twee na hoogste gebouw ter wereld de Jin Mao Tower (421 meter hoog en 88 verdiepingen).

Suzhou ligt op de grens met Zhejiang en de gemeente Shanghai. Het dorpje is 900 jaar oud en we hebben er klassieke huizen en bruggen bewonderd. Het is de zusterstad van Venetië. Er loopt dan ook een groot kanaal dwars door het dorp.

Xian - Kunming - Kanton - Hongkong

 

Klik hier voor het verslag
Reisverslagen China - september/oktober 2001
Verboden stad - Beijing - China
Bezienswaardigheden Beijing.
Verslag 04
Verslag 05
Chinese muur - China We wandelen over de Chinese muur van Jinshanling naar Simatai. Een zware, maar mooie wandeling.
Verslag 06
Stadsmuur - Tempel - Beiing - China Laatste dag Beijing en de treinreis naar Xi'an
Verslag 07
Drumtoren - Xian - China Twee dagen slenteren door de straten van Xi'an op zoek naar leuke plekjes.
Verslag 08
Busreis naar Xiahe - China Van Xi'an reizen we met de nachtrein naar Lanzhou, waar we direct in de bus stappen op weg naar Xiahe. Hier is het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet gevestigd, het Labrangklooster.
Verslag 09
Geelkap monnik - Xiahe - China We verblijven drie dagen en Xiahe en vervelen ons geen moment. Genieten van het mooie Labrangklooster, de vele monniken en vele pelgrims .
Verslag 10
Verslag 11
Nomaden - Grasland - Songpan - China Vandaag starten we met een tweedaagse busrit door de uitgestrekte en onherbergzame, maar indrukwekkende graslanden naar Songpan.
Verslag 12
Stadsmuur - Songpan - China Songpan is een prachtig oud stadje dat ommuurd is. De meeste toeristen komen naar Songpan omdat je hier prachtige meerdaagse trekkings kan maken, zowel te voet als te paard. Ook voor ons staat er een trekking op het programma.
Verslag 13
Reuzen Panda - Chengdu - China Vanaf Songpan reizen we met een locale bus naar Chengdu waar we het reuzenpanda-reservaat bezoeken. In Leshan bekijken we het grootste Boeddhabeeld ter wereld.
Verslag 14