Reisverslagen Noord-India / Nepal (georganiseerde rondreis maart 2000)

We zijn gewaarschuwd: . India, waar gekte, drukte, lawaai en viezigheid samengaan met natuurschoon, mooie steden en prachtige mensen. Je vindt India geweldig of je haat het, Een midden schijnt er niet te zijn.

We hebben een georganiseerde 28-daagse India/Nepal-reis geboekt Met onze rugzakken zullen we met het openbaar vervoer een rondreis maken door de deelstaten Rajasthan en Uttar Pradesh in India en een bezoek brengen aan Pokhara en Kathmandu in Nepal.

Link naar het Reisverslag Noord-India / Nepal

Reisverslagen Zuid India - september/oktober 2001 (wereldreis)
Bangalore - bioscoop - India Vanuit Kathmandu vliegen we naar Bangalore (Zuid-India). Een hernieuwde kennismaking met India. In de moderne stad Bangalore bezoeken we de bioscoop en merken we dat het reserveren van een treinkaartje een hele sport is.
Verslag 26
Paleis Mysore - India Met de trein naar Mysore. We bezoeken tijdens het Dewali-festival de dierentuin en het Mysore palace. De volgende dag een uitstapje naar Chamundi Hill om de Sri Chamundeswari Temple te bezoeken en de lange trap naar beneden te nemen.
Verslag 27
Hoysaleswara - Halebid Hasan  - India Vanuit Mysore reizen we met de trein door naar Hassan., een goede uitvalbasis voor een bezoek aan de Hoysaleswara temple in Halebid en de Channekeshava temple in Belur.
Verslag 28
Vlooienmarkt Anjuna Goa - India Vanuit Mangalore reizen we de volgende dag direct door naar Colva in de provincie Goa. We verblijven bijna 2 weken in een hotel aan een tropisch strand. Wuivende palmbomen, een wit zandstrand, lekker warm zeewater, een brandende zon, leuke strandtentjes met heerlijk eten. We bezoeken onder andere de vlooienmarkt in Anjuna en huren voor een dag een scooter. 's Avonds genieten we van de ondergaande zon onder het genot van een (vruchten)cocktail en vers geroosterde vis.
Verslag 29
Cochin - Kathakali dans - India Na een lange treinreis komen we aan in Ernakulam-Cochin. In Fort Cochin is een enorme hoeveelheid aan historische overblijfselen te vinden. Van oudsher werden hier namelijk al kooplieden uit alle windstreken van de wereld aangetrokken om handel te komen drijven, inclusief de Nederlanders. 's Avonds brengen we een bezoek aan een dansvoorstelling.
Verslag 30
Backwaters Alleppey - Zuid India Alleppey - Varkala via de backwaters. Een hele dag genieten we vanaf de boot van het leven dat langs de oevers aan ons voorbij glijdt. Soms varen we door dicht begroeide jungle en op andere plekken is de strook land tussen de zee en de backwaters maar een paar meter breed en kan je de golven van de zee zien. In de badplaats Varkala genieten we van enkele dagen rust. Vanaf ons terras hebben we tussen de palmbomen door uitzicht op de zee.
Verslag 31
Kanniyakumari - Zuid India Kanniyakumari is het zuidelijkste puntje van India en hier komen de Arabische Zee, de Golf van Bengalen en de Indische Oceaan samen. Kanniyakumari is voor de hindoes een belangrijke pelgrimsplaats en van belangrijke spirituele betekenis.
Verslag 32
Hindostaanse tempel Madurai  - Zuid India Madurai is een stoffige, maar levendige, typische Indiase stad. De stad is één grote bazaar, volgepakt met winkels, straatkraampjes en restaurants. De stad is ook één van de oudste tempelsteden van India. Hier bevindt zich namelijk de Sri Meenakshi-tempel.
Verslag 33
Chennai - tuk tuk taxi - Zuid India We willen de kerstdagen niet in India doorbrengen en moeten - eigenlijk noodgedwongen - snel naar Thailand vliegen. Halsoverkop reizen we naar Chennai waar we de laatste middag in de stromende regen twee uur wachten op een bus die maar niet komt.
Verslag 34