Reisverslagen Nieuw Zeeland - Mei/juni 2002
We landen in Auckland, de grootste stad in Nieuw Zeeland. We genieten een paar dagen van deze Westerse stad en gebruiken de tijd om een camper te huren, het vervolg van de reis te plannen en te slenteren door het centrum van Auckland en de koloniale stadwijk Parnell. Sinds maanden eten we weer een broodje kroket!
Verslag 92
We halen de camper op, slaan proviand in en rijden naar het Waipoua Kauri Forest met eeuwenoude, zeldzame bomen. We rijden langs de prachtige kust en door groene bossen. Ook komen we komen de eerst kiwi tegen (op een waarschuwingsbord). De volgende dag rijden we verder naar Ninety Mile Beach. We overnachten in Pukenui.
Verslag 93
  Het regent pijpestelen, net nu we Ninety Mile Beach willen bezoeken. Sneller dan gepland rijden we door naar Paihia, de toeristische hoofdstad van de Bay of Islands. De volgende dag varen we naar Russell, de vroegere 'Hellhole of the Pacific' of het 'Sodom en Gomorra van Nieuw Zeeland'. Wij treffen het stadje aan in een diepe slaap. In de Kawiti Glowworm Caves vieren we een beetje Kerstmis.
Verslag 94
Rotorua is een aards vagevuur. In Hell's Gate maken we kennis met vulkanische en geothermische verschijnselen als stoomkraters en dampende meren. Zwavel zorgt ervoor dat het hier ongelooflijk naar rotte eieren stinkt.
Verslag 95
In Whakarewarewa, een Maori-dorp, wonen we een dansvoorstelling bij en zien we hoe de Maori's handig gebruik maken van de warmwaterpoelen en geisers.
Verslag 96
In Wai-O-Tapu Thermal Wonderland wordt Lady Knox tot leven gewekt, bij de Aratiatia Rapids worden de sluizen opengezet en de Huka Fall blijkt geen waterval maar een stroomversnelling te zijn.
Verslag 97
In Whakapapa Village in het Tongariro National Park belanden we in een sneeuwstorm. We trotseren twee dagen de kou in de hoop dat het beter weer zal worden om de Tongariro Crossing te lopen. Maar helaas krijgen we de toppen van de Tongariro, de Ruapehu en de Ngauruhoe niet te zien.
Verslag 98
In het prachtige Te Papa Tongarewa National Museum in Wellington krijgen we door 'Going Dutch' bijna heimwee naar Nederland en met de 100 jaar oude Kelburn-kabeltram rijden we naar de top voor een mooi uitzicht op Wellington en Port Nicholson.
Verslag 99
  Vandaag varen we met The Interislander naar Picton op het Zuidereiland.
Verslag 100
We wandelen een paar uur over de stranden en door de bossen van Abel Tasman National Park. Als we 's middags naar Westport rijden, leren we een wijze les over het benzineverbruik van auto's.
Verslag 101
Vandaag hebben we een druk programma. We nemen een kijkje bij de zeehondenkolonie op Gillespies Beach, zien de Pancake Rock en Blowholes bij Punakaiki en kijken rond in het goudzoekersstadje Shantytown. Aan het eind van de middag arriveren we in Franz Josef.
Verslag 102
De heli-hike van Leo valt in het water. Zijn gletsjerhike op de Franz Josef Glacier trouwens ook. Niets is zo veranderlijk als het weer, want de volgende dag schijnt de zon volop. We nemen nog een kijkje bij de Franz Josef Glacier, wandelen naar de Fox Glacier en rijden vervolgens door naar Wanaka.
Verslag 103
In Queenstown dendert Leo over de Shotover River met een jetboat en Roos probeert er foto's van te maken.
Verslag 104
Bij de Kawarau Suspension Bridge in Queenstown springen waaghalzen aan een elastiek 40 meter naar beneden en de kunstsneeuw op Coronet Peak nodigt niet uit tot snowboarden.
Verslag 105
Door kabouterbossen rijden we naar Milford Sound en we moeten eerlijk bekennen dat de weg een attractie op zich is. We maken een cruise door de 16 kilometer lange fjord en zien zeehonden en dolfijnen. Na de cruise rijden we terug naar Te Anau om de volgende dag door te rijden naar Dunedin. En ook nu blijkt weer: Vrouwen kunnen niet kaartlezen!
Verslag 106
We wandelen door de straten van Dunedin en rijden 's middags naar Otago Peninsula. We zien op dit schiereiland de enorme Koningsalbatrossen, zien hoe schapen van hun warme jas worden ontdaan en stappen bijna op een zeeleeuw. De geeloogpinguïns laten zich helaas niet zien.
Verslag 107
Onderweg naar Mount Cook National Park nemen we een kijkje bij de merkwaardige Moeraki Boulders. We overnachten in Twizel, zo'n 70 kilometer van Mount Cook. De volgende dag rijden we langs de oever van het Pukakimeer naar Christchurch. We weten nu gelijk waar die vreemde groene wolken vandaan komen...
Verslag 108
We wandelen door de zeehondenkolonie op Point Kean in Kaikoura. En de volgende dag hebben we geluk; Tijdens een whalewatch in de kustwateren zien we vijf potvissen van heel dichtbij. Een onvergetelijke ervaring, ondanks het feit dat Leo een beetje bleek is geworden! Onze tijd in Nieuw Zeeland zit er op. We vliegen op 19 juni 2002 naar Sydney in Australië.
Verslag 109