Reisverslagen Vietnam - februari/maart 2002
Ho Chi Minh City - Saigon - Vietnam Na een lange dag reizen over een hele slechte weg, bereiken we op 10 februari Ho Chi Minh City (Saigon). Hier maken we op 12 februari het Vietnamese Oud en Nieuw mee (Tet-festival). Vanuit Ho Chi Minh City maken we uitstapjes naar onder andere Tay Ninh waar zich de hoofdtempel van de Cao Dai bevindt en naar de Cu Chi Tunnels die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Vietnamoorlog.
Verslag 59
Cao Dai tempel - Mekong - Vietnam We varen twee dagen door de Mekongdelta en kunnen goed zien hoe het water een centrale plaats inneemt in het dagelijks leven van de mensen die hier wonen. We brengen onder andere een bezoek aan Xeo Quyt, de basis van de Viet Cong in de Vietnamoorlog. We overnachten in Cantho en nippen aan een glaasje slangenwijn.
Verslag 60
Dalat - Vietnam In gezelschap van Chiel en Cindy reizen we door naar Dalat. We huren een oude Russische legerjeep en laten ons door een chauffeur en gids rondrijden langs de bezienswaardigheden van Dalat en omgeving.
Verslag 61
  In Nha Trang - de mooiste en bekendste badplaats van Vietnam - brengen we 1,5 dag op het witte strand door. Even lekker helemaal niets doen.
Verslag 62
Hoi An - Vietnam In Hoi An wanen we ons even terug in China. We slenteren urenlang door de kleine smalle straatjes en bezoeken de markt.
Verslag 63
Lang Co Beach - Vietnam Vandaag reizen we naar Hué, de oude keizerstad van Vietnam. Onderweg bezoeken we de Marble Mountains en Lang Co Beach en hebben we een mooi uitzicht vanaf de Hai Van Pas. 's Avonds eten we met Jacqueline van www.jackieturbo.com.
Verslag 64
Parfumrivier - Hue - Vietnam In Hué maken we een vaartocht over de Parfumrivier naar een aantal keizerlijke graftombes en bezoeken we de Dong Ba-markt. 's Avonds vertrekken we met de nachtbus naar Hanoi.
Verslag 65
  In Hanoi slenteren we uren door de wirwar van nauwe straatjes van de oude wijk en wandelen langs het rustige Hoan Kiem-meer. We huren fietsen en bezoeken onder ondere het mausoleum van Ho Chi Minh. 's Avonds bezoeken we een voorstelling van het eeuwenoude waterpoppentheater.
Verslag 66
Russische Jeep - Vietnam Het begin van onze tour van zeven dagen door de bergen van Noordwest-Vietnam. Vandaag rijden we in gezelschap van Chiel en Cindy van www.cctimes.nl met een gehuurde oude Russische legerjeep naar Bac Ha. Onderweg maken we voor het eerst kennis met montagnards (bergvolkeren).
Verslag 67
Kleurrijke bergvolkeren - Vietnam Vanuit Bac Ha rijden we 's ochtends naar Can Cau waar vandaag de wekelijkse markt wordt gehouden. Dat is voor ons natuurlijk dé plaats om de verschillende minderheden te ontmoeten. De zon schijnt, de kleuren schitteren ons tegemoet en we kunnen maar niet ophouden met het maken van foto's. Deze markt zou niet misstaan in een Robijnreclame.
Verslag 68
Bergvolk - Vietnam Vandaag bezoeken we de markt in Bac Ha. Net als de markt in Can Cau, wordt ook deze markt druk bezocht door de locale minderheden. In de loop van de ochtend rijden we naar Sapa. De weg wordt steeds slechter.
Verslag 69
Jeep - Vietnam In Sapa ontmoeten we leden van de Blauwe Hmong. De volgende dag rijden we verder. Onderweg zien we nog meer minderheden en hun traditionele dorpjes. Bedekt door een dikke laag stof komen we in Lai Chau aan.
Verslag 70
Minderheden Vietnam Wij rijden van Lai Chau naar Son La. Onderweg bezoeken we een dorpje van de Thai, één van de grootste etnische groepen van Vietnam.
Verslag 71
Rijstvelden - Mai Chau - Vietnam In Mai Chau slapen we bij een Vietnamese familie in een traditionele paalwoning, wandelen we door de rijstvelden en eten 's avonds met de pot mee. De volgende dag rijden we terug naar Hanoi. Onze 7-daagse Jeeptoer zit erop.
Verslag 72
Karst bergen - Halong Bay - Vietnam We varen twee dagen door Halong Bay, één van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. We overnachten op Cat Ba Island. De laatste dag in Vietnam besteden we in Hanoi.
Verslag 73