Wie zijn wij?

Leo

Hallo, mijn naam is Leo en ben in september 1965 in Rotterdam geboren. Mijn eerste jaren heb ik gewoond op het Noordereiland (centrum van Rotterdam). Na enkele jaren zijn we verhuisd naar Hoogvliet. Daar heb ik mijn gehele jeugd doorgebracht. Na mijn middelbare schoolperiode ging ik 1985 in Militaire Dienst.

Na mijn dienstperiode ben ik gestart met een automatiseringsopleiding. Na deze studie vond ik direct een baan. Ik heb diverse automatiserings-functies vervult in een Psychiatrisch Ziekenhuis. Momenteel ben ik Bedrijfs Informatie Manager. Het werken met computers is behalve mijn werk nog steeds mijn hobby. Een andere belangrijke hobby is reizen. Deze reiskriebels zijn waarschijnlijk genetisch bepaald. Van kinds af aan ging ik namelijk al met mijn ouders op vakantie naar veel landen in Europa. In die tijd was dat heel bijzonder.

Ook ben ik gek van snowboarden. Diepe sporen trekken in vers gevallen sneeuw. Sinds ik mijn duikbrevetten heb gehaald heb ik al op diverse mooie duikstekken gedoken. Elke jaar hoop ik enkele mooie tropische duiken te kunnen bijschrijven in mijn duiklogboek.

In Hoogvliet heb ik jaren geleden Rosalie ontmoet. We wonen al jaren samen.

Rosalie

Hoi, ik ben Rosalie en ik ben in 1967 geboren in Rotterdam. Ook ik heb zo'n beetje mijn hele jeugd in Hoogvliet doorgebracht. Na de afronding van mijn VWO-opleiding ben ik verder gegaan met een marketing-opleiding. Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in 1990 terechtgekomen bij een bank op de afdeling Personeelszaken. Ik kwam erachter dat dit werk ook wel heel leuk was en ik heb mijn marketing-diploma aan de wilgen gehangen. Ik heb een deeltijd HB0-opleiding Personeel & Organisatie afgerond en heb vele jaren binnen HRM gewerkt. Enige jaren geleden ben ik overgestapt naar het Facilitaire bedrijf van de bank. Inmiddels heb ik mijn Master of Facility Management afgerond.

Behalve reizen heb ik geen echte hobby's. Ik heb wel veel zeer uiteenlopende interesses. Anders dan voor Leo is de wintersport alleen maar leuk voor mij als de zon schijnt en er een terasje in de buurt is met die voor de wintersport kenmerkende heerlijke ligstoelen. Leo krijgt mij af en toe wel op mijn snowboard, maar ik probeer er weer zo snel mogelijk vanaf te komen! Sinds 2008 ben ik in het bezit van enkele duikbrevetten en vind ik duiken ook te gek.

Hoe het reizen in mijn bloed is gekomen weet ik niet, maar het zal wel besmettelijk zijn !

 

Rosalie in de buurt van Sedona (USA)

In de afgelopen jaren zijn we al vaak op vakanties geweest en hebben we een aantal leuke rondreizen gemaakt. We zijn begonnen (in onze jeugd) met de geijkte stapvakanties naar Spanje. Vervolgens hebben we diverse kampeerrondreizen (met tent, vouwwagen en caravan) gemaakt door Europa.

Onze eerste verre reis ging naar Amerika. We hebben een rondreis door Florida gemaakt met enkele rustdagen op de Bahama's. Hierna hebben we rondgereisd door de westelijke staten van Amerika. Ook hier bezochten we de 'wereldwonderen' zoals de Grand Canyon, Bryce Canyon, Meteor Crater en de steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. In de jaren hierna hebben we prachtige rondreizen gemaakt door Thailand, China, India en Nepal.

Tijdens deze reizen proberen we zowel cultuur, natuur als rust mee te pikken. We proberen zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bekijken die uniek zijn in de wereld. Niet alleen bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en natuur, maar ook moderne bezienswaardigheden en wereldsteden staan op ons lijstje.

In september 2001 was eindelijk het grote moment aangebroken. Na maanden voorbereidingen hingen we onze rugzakken om en vertrokken richten het oosten. Als eerste vlogen we naar Moskou, stapten hier op de trein naar China. Vervolgens bezochten we Tibet, Nepal, India, Thailand, Myanmar, Cambodja, Vietnam, Laos, Singapore, Indonesie, Nieuw-Zeeland en Australië. In totaal zijn we exact 11 maanden op reis geweest. Van alle bezochte landen zijn uitgebreide reisverslagen, foto's en tips te vinden op onze site.

Ook na onze wereldreis zijn de reiskriebels gebleven en geven we daar regelmatig aan toe.
Zo zijn we inmiddels alweer in Singapore, Maleisie, Zuid-Thailand, Egypte, Costa-Rica, Panama, Peru, Bonaire, Filipijnen en op de Malediven geweest. Leo heeft in 2008 een reis van 3 maanden gemaakt door Zuid-Amerika. In 2013 hebben we ons eerste echte bezoek gebracht aan het Afikaanse continent. We maakte een rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho.

De verslagen en foto's van al deze reizen zijn ook gepubliceerd.