Reisverslagen Peru (september 2008)

Wij maakten al eerder een rondreis door Zuid-Peru in april 2006. Het bezoek aan Cuzco, de Machu Picchu en het Tititacca-meer (Puno) was echter een geweldige ervaring en het is dan ook geen straf om hier terug te keren.

Klik hier voor het reisverslag en de foto's

 
Lima -  Peru

Vanuit Equador, vlieg ik een dag nadat Rosalie naar huis is gegaan, naar Lima. In de hoofdstad van Peru heb ik enkele dagen de tijd om een rond te slenteren voordat de groepsreis Peru, Bolivia en Chili begint.

In de wijk Miraflores ligt aan de boulevard een modern winkelcentrum met uitzicht op de zee. In het centrum van Lima ligt aan het centrale plein het presendentiele paleis en een mooie katehdraal.

verslag 01
Kathedraal - Cuzco - Peru Op 25 oktober maak ik kennis met de GAP- groepsleden. De volgende dag start de rondreis Peru-Bolivia-Chili met een vlucht naar Cuzco. Eén van mijn favorieten bestemmingen op de wereld. Het oude stadscentrum is erg fotogeniek. en er zijn vele bezienswaardigheden zoals de oude Inca-muren, Kathedraal, kerken en musea.
verslag 02
Inca stenen - Cuzco - Peru

Vandaag een hele dag in de omgeving van Cuzco gewandeld.

Als eerste een bezoek gebracht aan de oude Inca-ruinies: Sacsayhuaman. het is onvoorstelbaar hoe de Inca de stenen met de vele hoeken zo precies op elkaar gestapeld kregen.

In de middag de kleurrijke markt in het centrum bezocht en op zoek gegaan naar nieuwe wandelschoenen.

verslag 03
Oude Peruaanse vrouw Sacred Valley is met zijn vele dorpjes, prachtige bergen en de ruines een bijzondere bestemming. In Ollantaytambo is het feest. De locale bevolking in kleurrijke kleding, drinkt heel de dag de zelfgebrouwen bier. Er zijn diverse parades en 's avonds treden er locale bands op in het voetbalstadion. Mijn fotocamera's maken overuren.
verslag 04
Machu Picchu - Peru Machu Picchu is één terecht van de wereldwonderen. De unieke locatie (hoog in de bergen) en de mysterieuze historie maakt het heel bijzonder. We zijn al heel vroeg omhoog gegaan, wandelen in de mist en regen naar de zonnetempel maar het hoogtepunt is wel de beklimming van de Wayapicchu. Deze steile klim is erg zwaar en maar voor een beperkt aantal bezoekers per dag toegankelijk.
verslag 05
Raften - Cuzco - Peru In de omgeving van Cuzco gaan we raften. Een mooie busrit brengt ons dieper de bergen in. Op een niet al te wilde rivier (droge periode) vermaken we ons toch kostelijk in de wildwaterraft.
verslag 06
Feest op Isla Taquila - Peru

Vanuit Puno varen we voor een dagtocht het hoogst bevaarbare meer ter wereld op: het Titicacameer.

We bezoeken eerst de drijvende rieteilanden en varen vervolgens door naar het eiland Isla Taquile. Op dit 7 km2 grote eiland leeft een gemeenschap die nog weinig zijn beïnvloed zijn door moderne technologieën. De bevolking heeft een lange traditie van weven en handwerken.

verslag 07

De rondreis Zuid-Amerika wordt voortgezet in Bolivia

Bolivia