Reisverslagen Bolivia - Zuid-Amerika (september - december 2008)
La Paz - Bolivia

Vanuit Puno (Peru) reizen we met locale bussen via Copacabana naar La Paz in Boliva. Copacabana is een echt backpackers paradijs waar vele verstrooide westerlingen enkele dagen/weken blijven hangen.

La Paz ligt op grote hoogte helemaal ingeklemd tussen de bergen. Morgen gaan we een beetje mountainbiken in de omgeving van La Paz.

verslag 08
Downhill Madness - La Paz Met Downhill Madness (de naam zegt het al) is een waanzinnige mountainbike tour. Er wordt gestart bij La Cumbre dat ligt op een hoogte van 4.640 meter. De rit van 67 kilometer lang gaat het eerste gedeelte over een geasfalteeerde weg maar daarna rijden we een gravelpad op. Een smalle slingerweg met diepe ravijnen zonder vangrails. Met een gangetje van 60 - 80 km per uur de weg af, met kans op tegenliggers. Ook de terugweg was levensgevaarlijk met onze aangeschoten chauffeur.
verslag 09
Sucre - Bolovia Vanuit La Paz vliegen we naar Sucre. Een hele mooie stad met authentieke gebouwen. Eindelijk een dagje relaxen in een heel goed hotel.
verslag 10
Potosi - Bolivia

De reis (met een lokale bus) naar Potosi is erg lang en stoffig. Potosi ligt op 4.070 meter hoogte en is samen met Lhasa de hoogste stad ter wereld van zijn grootte. Potosi staat ook op de lijst van Unesco World Heritage Sites en is bekend om haar tragische historie als zilvermijncentrum gedurende de Spaanse overheersing.

Ook nu wordt er nog steeds zilver, met de hand, gewonnen. Wij dalen af in de smalle mijnschachten.

verslag 11
Zoutvlaktes bij Uyuni

Vanuit Uyuni starten we een meerdaagse tocht (in Jeeps) over de zoutvlaktes en door de hooggebergte.

Een indrukwekkende reis op één van de mooiste plekken van de wereld. De zoutvlaktes zijn enorm uitgestrekt, de bergen indrukwekkend en de lagunes met flamingo's kleurrijk.

verslag 12
Flamingo's - Hoogvlaktes - Bolivia We vervolgen onze reis over en door het hooggebergte van Bolivia. Het is een lange dag die eindigt in Chili
verslag 13
Laguna's - hoogvlaktes - Bolivia  
verslagen Chili