Reisverslagen Chili en Paaseiland (oktober 2008)
Paaseiland - Chili (geintje) Al jaren droom ik ervan om een bezoek te brengen aan Paaseiland; het meest afgelegen eiland ter wereld dat ligt in het midden van de Atlantische Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Paaseiland ligt op 5 uur (!) vanaf Chili. Het eiland is wereldberoemd om de bijzondere mysterieuze Moai-beelden.

Verslag 14
Moai beelden - Paaseiland - Chili Paaseiland is een klein eiland met diverse vulkanische bergen, een mooi strand en natuurlijk de vele Moai-beelden. Er schijnt ook een berg te zijn waar de beelden werden uitgehakt en waar nog enkele niet voltooide beelden in de rotsen liggen. Met een gare gehuurde Jeep rijden we heel de dag het eiland rond en bezoeken de vele sites.
Verslag 15
Duiken Paaseiland - Chili

Het bijzondere aan het duiken op Paaseiland is dat het water kristalhelder is en dat je kan zeggen dat je op Paaseiland hebt gedoken. Het zicht is indrukwekkend en het water is ook onder de oppervlakte heel blauw van kleur. De rotsen zijn begroeid met harde koralen maar er zwemt maar weinig vis.

Verslag 16
  Vanuit Chili reis ik door naar Argentinië om later in Patogonië nog even terug te keren naar Chili (zie verslag 21 en 22)

Argentinië
verslagen

Verslag 17
Verslag 18
Verslag 19
Verslag 19b
Verslag 20
Torres - Patagonie - Chili

Vanuit Argentinië rezien we weer terug naar Chili - Patagonië.

Puerto Natales ligt aan groot meer met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het natuurpark Torres del Paine, één van de meest vermaarde Chileense natuurgebieden. Het is de bedoeling dat we gedurende drie dagen in het park verblijven. De bergen zijn door ijs gepolijste monolieten omgeven en is beroemd is om zijn gletsjers, turquoise meren en bijzondere dierenwereld.

Verslag 21
Puerto Natales - Torres del paine - Chil

Vandaag gaan we op pad voor een lange dag wandelen naar de Franse Vallei, een tocht van ongeveer 8 uur. De dag begint fris, maar zodra de zon doorkomt is het al snel lekker warm. Het weer is perfect om te wandelen. Het is een beetje bewolkt, af en toe schijnt de zon en er is weinig wind.

Aan het eind van de middag begint het te regenen, mijn blaren doen zeer en ik vraag me af wat ik hier aan het doen ben. Ik besluit dan ook 's avonds terug te gaan naar Puerto Natales waardoor ik de mooiste (maar zwaarste) hike naar Torres del Paine mis.

Verslag 22

 

de rondreis Zuid-Amerika wordt voorgezet in Argentië en Uruguay
Uruguay