Reisverslagen Argentinië (oktober 2008)
Buenos Aires - Argentinië

Na een heel kort nachtje in Santiago (Chili) vlieg ik naar een nieuwe bestemming: Buenos Aires in Argentinië

Buenos Aires is één van de meest Europees aandoende steden van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond. Brede boulevards, statige gebouwen en heel sfeervol. De bomen staan in bloei, de terassen en de restaurant zijn heel de dag gevuld en op straat wordt de Tango gedanst.

Verslag 17
Bocas - Buenos Aires - Argentinië

Bocas is de wereldberoemde wijk waar vroeger de nieuwe avonturiers vanuit Europa per boot aankwamen. Natuurlijk is de wijk ook bekend om de voetbalclub Boca Juniors, de club van Maradonna. egenwoordig zijn de fel gekleurde huizen een toeristische attractie

Ik bezoek uiteraard ook de belangrijkste begraafplaats bij ‘La Ricoleta'. Hier vind je mausoleums van diverse beroemdheden en rijke families. De graftombes zijn niet alleen boven de grond gebouwd, maar ook tot 10 meter onder de grond worden de doden begraven. Het bekendste graf is het mausoleum van Eva Péron (Evita).

Verslag 18
El Chalten - Argentinie

Vandaag begint de reis naar Patagonië.Patagonië is puur natuur en ligt deels in Argentinië en deels in Chili en bestaat uit uitgestrekte pampa's vol bijzondere fauna. Er vliegen grote roofvogels (waaronder Condors), er lopen Guanaco's (Lamasoort) en Nandussen (een struisvogelsoort). Op de ranches worden duizenden schapen en runderen gehouden.

We starten onze reis in El Chalten met twee dagen hiken bij Mount Fits Roy.

Verslag 19

Verslag 19b

Glaciar Perito Moreno - El Calafate  - Argentinié Vandaag staat een bezoek vanuit El Calafate aan het zuidelijk gedeelte van het Parque Los Glaciares naar de Glaciar Perito Moreno op het programma. Ondanks dat de batterij van mijn Canon camera is overleden, lukt het toch om vele foto's te nemen (met geleende batterijen) van deze grote, indrukwekkende gletsjer.

Verslag 20

Uitzicht op de Grey Glacier - Chili

Vanuit Argentinië reizen we in Patagonië voor enkele dagen terug naar het park Torres del Paine in Chili. Hier gaan we enkele dagen kamperen en vele lange wandelingen maken door de indrukwekkende natuur.

Vanuit Puerto Natales gaan we met een busje op pad. De ruim 2,5 uur durende tocht is adembenemend. Op onze weg naar het park passeren we de meren Lago Porteño en Lago Toro. Wat een prachtige vergezichten op de meren en de bergen!

Chili verslagen

 

Verslag 21
Verslag 22

Pinguins - Punta Arenas

Vandaag reizen we verder naar Punta Arenas (terug naar Argentinië).

Aan de kust leeft een groot gedeelte van het jaar een grote kolonie. Elk jaar komen ze terug om op hetzelfde nest te broeden.We wandelen over een afgezet pad en zien al snel de eerste pinguïns op het land zitten. Enkele meters verder komt er een groepje aangewaggeld. Ze lopen over het land en wandelen dwars door een klein riviertje. Net als ik een foto neem, kijkt de laatste van de rij achterom

Verslag 23
Dolfijnen scheren door het water naast de ferry Na een lange reisdag komen we aan in de zuidelijkste stad ter wereld Ushuaia. Met een boot gaan we het Beagle channel op, genieten we van de vele wilde dieren. We varen langs het eiland Isla de los Pájaros dat bedekt is met nestmateriaal, aalscholvers en hun guano. Verderop ligt een grote kolonie zeeleeuwen.
Verslag 24
King crab - duiken Ushuaia - Argentinië

De volgende dag ga ik duiken in het 2-4 graden koude water. Mijn eerste duiken in een droogpak. Tussen de lange slierten kelp leven vele soorten krabben waaronder de grote kingkrabs.

Het water is erg koud, de golven zijn hoog en ik wordt ook nog misselijk (zeeziek). Bij mijn tweede duik verdrink ik bijna :-(

 

Verslag 25
Madonna concert in Buenos Aires

Vandaag vliegen we terug naar Buenos Aires en probeer ik mijn concertkaartje voor het verplaatste concert van Madonna te ruilen. Uiteindelijk lukt dit en gaan we naar het concert in het Riverplate stadion.

De show zit goed in elkaar en heeft veel mooie videoclips, animaties en lichteffecten. Ook de vele dansers en muzikanten geven een goede show.De sfeer in het stadion is fantastisch vooral als de song "Don't cry for me Argentia" zingt. Kippevel-moment !

Verslag 26
Buenos Aires - Argentinië

Vandaag neem ik afscheid van de groepsleden van mijn Patagoniëreis en maak ik kennis met een enkele groepsleden van mijn nieuwe reis Argentinië, Uruguay en Brazilië.

Ik geniet nog één volle dag van de bruisende stad Buenos Aires.

Verslag 27
Colonia - Uruguay

Vanuit Buenos Aires nemen we de ferry naar Uruguay. Via Colonia, Montevideo en Salto reizen we door de watervallen bij Iguazu.

Verslagen Uruguay
Verslag 28
Verslag 29
Iguazu watervallen vanuit de helicopter Vanuit Brazilië reizen we nog voor één dag terug naar Argentinië en bezoeken de indrukwekkende watervallen vanaf de Argentijnse kant.
Verslag 30

 

de rondreis Zuid-Amerika wordt voorgezet in Brazilië
Brazilië