Reisverslagen Brazilië (december 2008)

Vanuit Salto reizen we naar één van de hoogtepunten van mijn rondje Zuid-Amerika. De indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu.

We bezoeken de vele watervallen eerst aan de Braziliaanse kant. Met een helicopter vlieg ik over de watervallen en krijg ik een goed beeld van dit indrukwekkende natuurverschijnsel. Indrukwekkend !

Verslag 29
Foz do Iguaçu is het mooiste te bezichtigen vanaf de Argentijnse kant. Via stalenwandelpaden kan je boven, onder en langs de watervallen lopen. Ook het boottochtje door de jungle en de spectaculaire boottocht door de watervallen zijn aan te bevelen.
Verslag 30
Vandaag een lange reisdag naar Paraty. Paraty is een vissersdorpje met 31.000 inwoners in de provincie Rio de Janeiro. Het plaatsje ligt aan een grote baai aan de Atlantische oceaan. Het dorp streeft naar de erkenning van Unesco voor zijn koloniale stadskern. Alle huizen zijn wit geschilderd, de posten rond de deuren en ramen hebben een kleurrijk accent.
Verslag 31
Vanuit Paraty reizen we met een typische Braziliaanse boot naar Ilha Grandha. Onderweg is er tijd om te zwemmen.
Verslag 32

Twee duiken bij Ilha Grande. De aardige eigenaar van duikschool Elite Dive Center, Daniel Gouvêa, spreekt goed Engels en beschikt over een mooie snelle boot.

Ik ben inmiddels erg verwend wat duiken betreft op mooie lokaties. Na mijn duiken in Australië, Indonesië, Thailand, Maleisië, Filippijnen, Egypte, Paaseiland en niet te vergeten de Galapagos-eilanden kan het bijna niet beter worden.

Duiken bij Ilha Grande is echter verrassend en ik vermaak me best.

Verslag 33

Vandaag reizen we met een boot en een minibus naar Rio de Janeiro. 's Middag bezoek ik direct de vele bezienswaardigheden van deze wereldberoemde stad.

Het Christusbeeld op de toppen van de bergen, het voetbalstadion, de straat waar met carnaval de praalwagen door heen trekken. De Sugar Loaf bergen oftewel Pao do Acucar in de baai van Guanabara is de laatste bestemming van de stadtour.

Ik verblijf nog een één dag op het strand van Copacabana voordat het tijd is om thuis Kerstmis te gaan vieren.

De 3 maanden Zuid-Amerika waren GE-WEL-DIG !

Verslag 34

Verslag 35